<  NIEUWS
In de spotlight: Abu Dhabi
28 september 2016

Abu Dhabi kennen we van de geautomatiseerde terminals en als dé plaats waar Jordex haar eerste buitenlandse branche office gevestigd heeft. Helaas is er de afgelopen periode een afname aan investeringen in deze regio gesignaleerd ten gevolge van de lage olieprijzen. De crisis houdt huis in veel GCC landen en 2017 wordt daarom ook een cruciaal jaar voor veel bedrijven in deze regio.

Toch blijft de overheid van Abu Dhabi bezig met innovatie op diverse fronten en in diverse sectoren. Recent zijn enkele nieuwe grote investeringsprojecten aangekondigd die de economie een boost moeten geven.

Abu Dhabi heeft zes biedingen gehad om een 350 megawatt zone-energiecentrale te bouwen, wat volgens het Abu Dhabi Water & Electricity Authority (ADWEA) moet resulteren in verlaging van kosten bij het opwekken van energie. Deze zal in Sweihan, ten oosten van de stad Abu Dhabi, worden geplaatst. Daar dit soort investeringen in het diversificatieplan passen om alternatieven te zoeken voor olie en het bijdraagt aan een schoner milieu, stimuleert de overheid van Abu Dabi soortgelijke investeringen.

De Verenigde Arabische Emiraten blijven een belangrijke export- en import hub. Momenteel merken wij dat de capaciteit van de schepen beperkt is, met name vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Europa. Dit heeft als gevolg dat rederijen een tariefsverhoging hebben aangekondigd.