<  NIEUWS
De toekomst van slimme handel en logistiek
8 oktober 2020

Het Canadese CDPQ en DP World slaan de handen ineen om te investeren in een breder deel van de geïntegreerde maritieme toeleveringsketen. Naderen we hiermee een nieuwe overname van containerrederijen?

CDPQ (Caisse de dépôt et placement du Québec) en DP World hebben een verruiming van 3,5 miljard dollar in hun investeringsfonds aangekondigd. Het totaal van het platform komt hiermee op 8 miljard dollar.

Het platform, waarvan CDPQ 45 procent aandeelhouder is en de rest in handen is van DP World, wil in de toekomst de handel en logistiek slimmer maken.

De investeerders zijn al sinds eind 2016 actief. De afgelopen periode hebben zij in 10 haventerminals geïnvesteerd, met de focus op het Midden-Oosten, en hebben zij een rederijtak in rap tempo ontwikkeld na overname.

Nu wordt het volgens CDPQ en DP World tijd om zich te gaan richten op onder andere de Europese en Aziatische maritieme markt. Daarmee hebben zij niet alleen het investeren in terminals voor ogen, maar ook in de geïntegreerde maritieme toeleveringsketen. Dit lijkt een teken voor nieuwe overnames binnen de containerrederijen.