<  NIEUWS
Blog Kim: De vijf leukste podcasts over het Midden-Oosten
26 juli 2018

Nu de zomervakantie is aangebroken en de zomerse temperaturen voorlopig aanhouden, is er vaak meer tijd om te ontspannen en te lezen. Niet iedereen houdt van lezen, daarom zijn podcasts zo fijn!

Ik hoor om mij heen veel verschillende meningen; de één vindt het werken met het Midden-Oosten heel leuk, maar de ander juist erg stroef. Contacten gaan anders, verwachtingen verschillen en werkwijzes kunnen uiteenlopen tussen de Nederlandse cultuur en de cultuur in het Midden-Oosten. Het is niet altijd makkelijk en vaak maakt gebrek aan kennis en achtergrond zaken ook lastiger.

Om meer inzicht en kennis over het Midden-Oosten op te doen deel ik graag mijn top 5 podcasts met u!

  1. Middle East Focus: deze wekelijkse podcast bediscussieert de laatste politieke en sociale issues in het Midden-Oosten.
  2. Dirhams and dollars (te downloaden in de  Itunes Store): wordt wekelijks uitgegeven door Gulfnews. Deze podcast geeft inzicht in hoe actuele gebeurtenissen de economie en business in de golfregio beïnvloeden.
  3. Kerning Cultures: vertelt achtergronden en verhalen over de culturen in het Midden-Oosten met actuele invalshoeken. Persoonlijk is dit één van mijn favorieten vanwege de unieke verhalen en gezichten van mensen uit de gehele regio. Of het nu gaat over het WK, tradities of ondernemers, er komt een diversiteit aan onderwerpen aan bod!
  4. Caliphate van The New York Times (te downloaden in de Itunes Store): volgt oorlogscorrespondent en terrorisme-expert Rukmini Callimachi in haar onderzoek naar de achtergrond en begrip van de zogenoemde islamitische staat.
  5. Ths Islamic History podcasts (te downloaden in de  Itunes Store): Muttaqi Ismail vertelt in verschillende podcasts over een diversiteit aan historische gebeurtenissen die het Midden-Oosten van vandaag heeft gevormd. Van het begin van de Islam en de uitbreiding, tot aan de Kopten in Egypte, de Shia, de Sunnk en de Houthis in Jemen. Met name interessant voor hen die meer willen weten over de oorsprong van diverse huidige conflicten.

Ik wens u veel luisterplezier!