<  NIEUWS
De voordelen van transport per trein
16 augustus 2018

Met de komst van de Nieuwe Zijderoute dendert China Europa binnen. Transport per trein biedt veel voordelen. Wij zetten ze op een rijtje!

Snelheid
Eén van de sterkste punten van transport per trein is de snelheid. Afhankelijk van de route, ligt de transittijd tussen China en West-Europa over de Zijderoute op vijftien tot achttien dagen. Dit is de helft sneller dan containerschepen.

Milieuvriendelijk
Treintransport is duurzaam en milieuvriendelijk. Uit onderzoek gepubliceerd door CER blijkt dat transport per trein milieuvriendelijker is dan zeevracht, binnenvaart, wegtransport, en luchtvracht.

Transportkosten
De trein is beduidend goedkoper dan luchtvracht. Luchtvracht is weliswaar een stuk sneller, maar ook een stuk duurder. Over het algemeen geldt de vuistregel dat de trein twee à drie keer zo duur is als zeevracht en vier à vijf keer zo goedkoop als luchtvracht.

Betrouwbaar
Een ander groot voordeel is dat containers per trein in één keer naar de locatie worden vervoerd. Dit neemt de kans op beschadigingen en vertragingen aanzienlijk af. Bij luchtvracht en zeevracht zendingen wordt vaak gebruik gemaakt van intermodaal transport en worden de containers soms wel drie keer op een andere modaliteit overgeladen.

Ontdek de voordelen van transport per trein zelf en vraag een offerte aan bij ons salesteam!