<  NIEUWS
Voorspellingen Senegal 2017
29 september 2016

De voorspellingen voor 2017 zien er voor Senegal rooskleurig uit. Volgens het IMF (International Monetary Fund) zal Senegal blijven genieten van een voorspoedig economisch jaar. De verantwoordelijke voor het IMF-delegatie van Senegal verklaart: “de economische groei zal met 0,5% toenemen.” De prognoses geven hiermee een verhoging aan tot 6,5% voor het komende jaar.

Deze goede voorspellingen vloeien voort uit een positieve controle van het begrotingstekort van de staat. Daarnaast is de export gestegen. De publieke uitgaven en inkomsten blijven in evenwicht en de regering verwacht de doelstelling van 3% van de overheidstekorten in 2018 te bereiken. De inflatie is bovendien onder de 2% van het BBP gebleven.

Senegal is tot op heden het enige lid van de UEMOA, l’Union Economique et Monétaire Ouest-Africaine (de West-Afrikaanse Monetaire en Economische Unie), dat een positieve aanbeveling heeft ontvangen voor de lage schuldenlastrisico van het IMF. Het IMF benadrukt hierbij de verschillende voordelen om te investeren in Senegal.