<  NIEUWS
E-commerce wakkert luchtvracht aan
9 juli 2018

De Latijns-Amerikaanse luchtvrachtsector is volop in ontwikkeling. Voornamelijk het herstel van de Braziliaanse economie, in combinatie met een wereldwijde groei in e-commerce worden als de belangrijkste oorzaken gezien voor de toename in volumeaantallen.

Volgens cijfers van de Internationale Vereniging van Luchtvervoer, ook wel International Air Transport Association (IATA) genoemd en Worldwide Air Cargo Market Data (WorldACD) bevindt de grootste groei in luchtvrachtvolume zich momenteel in Latijns-Amerika. In maart was het volume met 17.4% gegroeid in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Chili en Brazilië zijn hierin de grootste koplopers.

Naast de economische groei op regionaal niveau, speelt het herstel van de Braziliaanse economie voornamelijk een belangrijke rol in de groei van de luchtvrachtsector. Ook neemt de vraag naar  Latijns-Amerikaanse producten hoofdzakelijk in Aziatische markten toe en kunnen verse producten zelfs via elektronische platforms zoals Alibaba worden geleverd. Om de capaciteit aan te kunnen zullen investeringen in infrastructuur en opslag belangrijke aandachtspunten zijn de komende jaren.

Heeft u een luchtvrachtaanvraag van of naar Latijns-Amerika? Jordex neemt graag de mogelijkheden door, aangepast op uw product. Neem voor vrijblijvende informatie of een aanvraag contact op met onze Air Freight Manager Erik van der Vlugt via erik.vandervlugt@jordex.com of per telefoon op +31 (0)10 303 73 03.