<  NIEUWS
E-Commerce vervaagt grenzen
14 juli 2016

China is de grootste E-Commerce markt ter wereld en buitenlandse producten, vooral vanuit Europa en Amerika,  worden steeds populairder. Onder E-Commerce, oftewel electronic commerce, verstaan we handeldrijven via het internet.

Om de belangen van de consument te beschermen, de kwaliteit van de producten te bewaken en de nationale belastinginkomsten te waarborgen, moedigt de Chinese regering de Chinese consumenten aan om aankopen op Cross Border E-commerce platforms te doen. Deze platforms maken gebruik van het Chinese douanenetwerk binnen Cross-border E-Commerce Comprehensive Pilot Zones.

De fysieke service biedt een uitkomst voor klanten die zelf geen vergunningen, natransport of douanefaciliteiten kunnen verzorgen. Daarnaast biedt het ook voordelen in de administratieve en financiële afhandeling: Via deze Cross Border E-Commerce faciliteiten worden verlaagde douanerechten belast,  de consument kan middels deze service genieten tot wel dertig procent korting op invoerrechten, BTW en accijnzen.

Het Cross-border E-Commerce platform vereenvoudigt tevens het proces voor de invoer van  producten die Quarantaine vergunnings- en onderzoekplichtig zijn. De afhandeling is efficiënter en de goederen worden sneller vrijgegeven voor doorvoer, waarna eerder bij de klant geleverd kan worden.

Voor de Europese exporteurs bieden vooral de commodity’s; baby care, beauty, gezond voedsel en kleding interessante, nieuwe afzetmogelijkheden in China.

Onze agent FS International biedt een compleet pakket aan met hun Cross Border E-Commerce Service, alle fysieke en administratieve handelingen kunnen via hen ter plaatse verzorgd worden. Indien u geïnteresseerd bent in deze service, neem dan contact op met ons.