<  NIEUWS
Economische vooruitzichten 2017
9 december 2016

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om terug te kijken, maar vooral ook om vooruit te blikken. Wij geven u een korte impressie van de economische vooruitzichten in het Midden-Oosten voor 2017.

In 2016 heeft het Midden-Oosten het zwaar gehad. Door de lage olieprijzen en de onrust in de regio zijn diverse investeringen gedaald. Met name diverse GCC (Gulf Cooperation Council) landen zoals Saoedi-Arabië kampen met de gevolgen. De huidige spanning tussen de OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries ) landen helpt ook niet mee.

Toch is de olieprijs in het derde kwartaal van 2016 licht gestegen en zijn de economische activiteiten in de regio toegenomen. Voor 2017 heeft FocusEconomics een algemene economische stijging van 2.7% voorspeld.

Ondanks dat het betalingsverkeer vanuit Europa moeizaam op gang komt, zal Iran naar verwachting het meest profiteren van de groei. Dit is te danken aan de deels opgeschorte sancties.

Door de grote afhankelijkheid van olie is de groei van de Verenigde Arabische Emiraten gestaag. In de niet olie gerelateerde economische activiteiten is wel een duidelijke stijging te zien.

Wat verwacht u voor uw handel met het Midden-Oosten in 2017? Neem contact met ons op als we hierin iets voor u kunnen betekenen.