<  NIEUWS
Een vroeg Chinees Nieuwjaar in 2020
9 oktober 2019

Nog even tot China weer kleurt in rood, lampionnen en veel vuurwerk. Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival of Lentefeest, valt aankomend jaar vroeg.

Net als in Nederland wordt de overgang naar het nieuwe jaar gevierd tijdens Chinees Nieuwjaar, maar anders dan in de Nederlandse cultuur duurt de viering vijftien dagen. De viering is een heel spektakel, alle familieleden komen op de eerste dag van het Chinese Nieuwjaar vanuit het hele land samen in het huis van het oudste familielid. Voorbereidend wordt er doorgaans mooie kleding aangeschaft en een bezoek aan de kapper gepland. Rond middernacht licht de lucht op van het prachtige vuurwerk en op de daaropvolgende dagen worden andere familieleden en tempels bezocht.

Het Lentefestival duurt van 25 januari tot 8 februari en de dagen van 25 tot en met 30 januari zijn verplichte vrije dagen in China. Zoals elk jaar schrappen rederijen dan een aantal diensten in westelijke richting vanuit Azië naar Europa, de zogenoemde blank sailings. Let op; In verband met het coronavirus is het verlof verlengd naar 2 februari.

Houd hier rekening mee bij het boeken van uw transport. Als alternatief van zeevracht adviseren wij uw zending per trein of vliegtuig te laten vervoeren. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon.