<  NIEUWS
Eerste tests wegtransport Nieuwe Zijderoute
20 maart 2019

De Nieuwe Zijderoute wordt een steeds belangrijkere verbinding tussen Europa en China. Naast transport per spoor zijn er ook mogelijkheden voor wegvervoer. De eerste tests per vrachtwagen zijn succesvol uitgevoerd.

Een Nederlands transportbedrijf wil dit jaar een wegdienst opzetten tussen Europa en China. Het is het enige Europese transportbedrijf wat een internationale transportvergunning in China heeft. Daarmee is de vervoerder in staat om een door-to-door transport aan te bieden met eigen chauffeurs en eigen equipement.

Eind vorig jaar is de eerste testrit van China via de Nieuwe Zijderoute naar Polen gedaan. Het traject van ongeveer 7.000 kilometer is in dertien dagen afgelegd. Dat is ongeveer net zo lang als de trein. Eind vorige maand is de testrit in omgekeerde richting, van Parijs naar de West-China, afgelegd. Dit traject van 8.000 kilometer is gedaan door slechts één chauffeur.

Het doel is om uiteindelijk een doorlooptijd van tien dagen te realiseren. Dit is sneller dan de trein. De focus ligt op het vervoeren van relatief hoogwaardige goederen voor onder andere de chemische, farmaceutische en fashionindustrie. Transport kan voor groupagezendingen, full trackload (FTL) en less than truckload (LTL) en eventueel temperatuur gecontroleerd.