<  NIEUWS
Egypte digitaliseert met nieuw douanesysteem
7 juni 2021

De export naar Egypte verandert per 1 juli 2021. Het nieuwe douanesysteem Advance Cargo Information (ACI) zorgt ervoor dat de belanghebbenden elk risico voor de staat via het risicobeheersysteem kunnen controleren met de veiligheid van de Egyptische burgers als hoogste prioriteit.

Om de Egyptische burgers te beschermen tegen niet-geïdentificeerde goederen of goederen van niet-geïdentificeerde oorsprong wordt het nieuwe douanesysteem in het leven geroepen voor de import van Egypte. Het systeem moet tevens voor digitalisering en versnelling van het proces gaan zorgen.

ACI is een nieuw douanesysteem dat uiterlijk 48 uur voor het vertrek van het schip uit de laadhaven vrachtgegevens en -documenten (commercial invoice, packing list, BL’s) over de lading vereist. Voor elke zending wordt een uniek nummer, ACID-nummer genaamd (Advance Cargo Information Declaration), afgegeven.

Heeft u vragen over de import of export van of naar Egypte? Neem dan contact op met één van onze collega’s van ons Customer Service department.