<  NIEUWS
Expo 2020 Dubai jaar uitgesteld door coronavirus
7 mei 2020

Er is een tweederdemeerderheid behaald bij de stemming voor uitstel van Expo 2020 in Dubai. Dit is voldoende om de World Expo te verplaatsen naar 2021.

Ook dit evenement moet wijken voor het coronavirus. Dat heeft het Bureau Internationaal Exposition (BIE) op 4 mei jl. aangekondigd. Het stemmingsproces moet nog wel worden afgerond, maar dat heeft geen invloed meer op het besluit om de tentoonstelling een jaar uit te stellen.

De Expo 2020 Dubai vindt nu plaats van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Ondanks het feit dat het event in 2021 plaatsvindt, blijft de naam Expo 2020. Met het uitstel hebben deelnemende landen de ruimte om zich te richten op het bestrijden van het coronavirus en het herstellen van alle economische en sociale gevolgen die de pandemie met zich meebrengt.

Nederland is één van de deelnemende landen en heeft gestemd voor uitstel. De bouw van het Nederlandse Paviljoen wordt eind mei stilgelegd. Naar verwachting worden de werkzaamheden in januari 2021 weer opgepakt.

De Expo wordt gezien als één van de belangrijkste internationale events voor heropbouw van internationale samenwerkingen en handel na het coronavirus. Minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking zegt: “Overheid en bedrijfsleven werken samen om te kijken hoe we ondernemers zo goed mogelijk kunnen helpen. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. We doen het samen, want alleen door samen te werken komen we er met zijn allen weer bovenop.”

Het emiraat verwachtte 25 miljoen bezoekers uit 180 verschillende landen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Dubai is bezig de handelsstroom te verbeteren voor Expo 2020.