<  NIEUWS
Geen weken maar maanden
10 mei 2021

Hoewel de wereldwijde pandemie al sinds begin 2020 voor verstoringen in de supply chains zorgt, zal de nasleep van het Suez-incident daarbovenop nog maanden duren voordat de supply chain weer wereldwijd in balans is.

Een blokkade van meer dan een week van zo’n belangrijke verkeersader tussen oost en west heeft tot gevolg dat veel schepen, containers en andere materialen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn, wat geen positief effect heeft op de vrachtprijzen. De capaciteit van zowel schepen als materieel in Azië is zodanig beperkt, dat de containertarieven tussen Azië en Europa al drie keer zo hoog zijn als in november.

In Rotterdam was er de vrees voor een infarct vanwege de toestroom van ongeveer zestig schepen. Inmiddels zijn er van de 64 schepen met bestemming Rotterdam die direct last hadden van de blokkade 53 afgehandeld. Twee schepen hebben een alternatieve bestemming gekregen en twee liggen bij een terminal. In de speciale ankerzone wachten nog twee schepen en de overige vijf schepen met bestemming Rotterdam zijn nog onderweg. Daar is de Ever Given, het containerschip dat het Suezkanaal blokkeerde, één van. Vooralsnog wordt deze tot nader order aan de ketting gehouden door de Egyptische autoriteiten in het Grote Bittermeer.

Ondanks dat het gevreesde containerinfarct is uitgebleven, heeft de Rotterdamse haven de handen vol aan de enorme containerstroom die is losgekomen na de blokkade van het Suezkanaal. De arbeidsonrust op de ECT Terminal dreigt alsnog opstoppingen te veroorzaken. Medewerkers van ECT hebben de afgelopen dagen meerdere langzaamaanacties gevoerd om hun eisen in de cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. Het geschil met ECT draait om dienstroosters en het afbouwen van nachtdiensten voor oudere werknemers.

De vakbonden bereiden momenteel een ultimatum voor dat eind volgende week zal worden teruggekoppeld aan de ECT. Escalatie ligt echter op de loer, met verwachte stakingen als gevolg. De acties komen de containerterminal ongelegen gezien de vele vertraagde containers door de blokkade, die de terminals zo snel mogelijk moeten verlaten. De RWG Terminal draait daarentegen op volle sterkte.