<  NIEUWS
In gesprek met Marjolein Verhoeven
12 maart 2018

Met een dosis sales ervaring vervult Marjolein een dubbelrol binnen Jordex. Als Procurement Manager is zij inkoopster en als Business Development vervult zij de rol als verkoopster voor onze importafdeling. Tijd voor een interview met Marjolein!

Jij bent werkzaam op de salesafdeling, maar wat is jouw rol binnen de import?
Ik ben als Procurement Manager verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop. De focus binnen mijn functie ligt op de inkoop zeevrachttarieven voor import, accountmanagement van bestaande relaties en acquisitie naar potentiële klanten. Al deze werkzaamheden zijn import gerelateerd, met de focus op het Verre Oosten en Europa.

Hoe sta jij de klant binnen jouw rol dagelijks ten dienste?
Voor mij is het erg belangrijk alle ontwikkelingen op de voet te volgen, de behoeftes van de klant te achterhalen en daar zo goed mogelijk op in te spelen. Om dit te realiseren sta ik nauw in contact met onze operationele afdeling op import. Daarbij leg ik graag de nadruk op goede afspraken maken en zorgen dat wij deze nakomen. Zo kunnen we ons serviceniveau hoog houden en zorgen dat de samenwerking met de klanten en leveranciers soepel verloopt.

Hoe kun je de samenwerking met de importafdeling omschrijven?
Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van de zeevrachttarieven en het maken van duidelijke afspraak met de rederij, daarna geef ik het stokje over. Zodra we een boeking van de klant ontvangen, nemen de Account Manager en boekingsdesk de operationele taken over. Zij boeken de container in samenwerking met onze agent bij de rederij, verwerken de informatie in het systeem en adviseren deze aan de klant. Uiteindelijk zorgt de operationele afdeling er ook voor dat de container wordt ingeklaard en afgeleverd conform afspraak.

Wat maakt jouw werk leuk?
De afwisseling! Ik zit regelmatig aan beide kanten van de tafel. Het ene uur als verkoopster en het andere als inkoopster. Daarnaast hecht ik erg veel waarde aan relatiebeheer, zowel met onze leveranciers als met onze klanten. Die combinatie maakt mijn job dynamisch.

Heb jij nog een nieuwtje die je aan de lezer wilt meegeven?
Wij zijn binnen Jordex steeds actiever binnen diverse transportmodaliteiten. We zijn erg sterk in zeevracht, maar ook de luchtvracht en railverbinding tussen China en Europa zijn transportoplossingen waar wij in gespecialiseerd zijn. Wij staan open voor innovatieve vraagstukken en geloven erin dat voor iedere behoefte een oplossing is. Wij zetten ons als Jordex niet voor niets in voor de slogan “to expand horizons”. Samen met u komen we graag tot andere ideeën.