<  NIEUWS
Gevolgen nieuwe allianties voor het Midden-Oosten
23 maart 2017

Zoals u wellicht heeft gemerkt staat ook de ruimte naar het Midden-Oosten onder druk. Door de komst van de nieuwe allianties die per april starten, zijn nog niet alle vaarroutes en transittijden bekend of actief.

Afvaarten kunnen op langer termijn niet altijd afgegeven worden en diverse rederijen zijn gestopt of geminderd in het aanbieden van ruimte naar bepaalde bestemmingen in het Midden-Oosten.

Voor sommige bestemmingen is er een alternatief. Bijvoorbeeld voor Jeddah Islamic Port. Momenteel een drukke bestemming omdat veel schepen vanaf hier doorvaren naar het Verre-Oosten. King Abdallah Port ligt 150 km noordelijker dan Jeddah. Rederijen bieden wel een direct dienst aan naar King Abdallah Port die een andere route heeft dan naar het Verre-Oosten.

De druk die er op het Verre-Oosten ligt, waait over naar het Midden-Oosten. Naast dat er bestemming geschrapt zijn, zullen andere rederijen misschien een groter aandeel gaan krijgen zodra de nieuwe allianties hun vormen hebben aangenomen. Tevens staat er een fusie gepland van een belangrijke Midden-Oosten rederij; United Arab Shipping Company zal op korte termijn worden overgenomen door Hapag Loyd.

We assisteren u graag zo goed mogelijk met uw verschepingen naar het Midden-Oosten, bij vragen contacteer uw contactpersoon.