Geplaatst op:

Gulfood 2023

Ook dit jaar kijken wij met succes terug op het bezoek aan de Gulfood, de meest toonaangevende internationale vakbeurs voor voedingsmiddelen, non-alcoholische dranken en gerelateerde sectoren. Het is een jaarlijks terugkerend event, maar door de internationale belangstelling voor ons ook nog steeds overweldigend. De Gulfood is 's werelds grootste voedingsbeurs in Dubai waarbij wij van alles te weten komen over onze klanten en hun producten. Zij tonen namelijk de nieuwste producten en diensten op het gebied van voedsel en dranken. Met plezier proeven wij hier de nieuwe gerechten en komen wij alles te weten over de nieuwste culinaire trends.

Met een team van 6 collega’s hebben wij een week lang doorgebracht in Verenigde Arabische Emiraten. Niet alleen voor de Gulfood, maar om ook een bezoek te brengen aan onze kantoren in Dubai en Abu Dhabi. Een perfecte combinatie!

16 november 2023

Introductie EU ETS maritieme sector

De maritieme sector maakt zich klaar voor de introductie van het Europese emissiehandelssysteem, ook wel bekend als European Emission Trading System (EU ETS).

9 november 2023

Uitbreiding team Jordex: Romy en Joy

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's verwelkomd: Romy Boon is gestart als Customs Representative en Joy Vlielander als Finance & Control Specialist.

9 november 2023

Jordex koppel Zesdaagse bekend

Tijdens de 40ste editie van de Wooning Zesdaagse prijkt het jonge belofte koppel - Vincent Hoppezak en Philip Heijnen - met het Jordex logo op de baan.

3 november 2023

Oudste containervloot ooit

In de afgelopen 13 jaar is de gemiddelde leeftijd van de containervloot meer dan 4 jaar gestegen. In 2010 was de gemiddelde leeftijd 9,9 jaar, nu 14,2 jaar.

2 november 2023

Duitse Maut per 1 december verdubbeld

Per 1 december 2023 wordt de Duitse Maut voor vrachtwagens verdubbeld door een CO2-belasting. De totale tol komt dan neer op 39 cent per kilometer.

2 november 2023

Suezkanaal 15% duurder in 2024

Vanaf 15 januari 2024 moeten containerschepen 15% meer betalen om door het Suezkanaal te varen.

24 oktober 2023

Incoterms, waar moet je op letten?

Veel voorkomende Incoterms bij zowel import- als export verschepingen zijn: FOB, CFR, CIF en DDP. Daarnaast moet het jaartal van de versie vermeld worden.

24 oktober 2023

Overslag havens Rotterdam en Antwerpen gedaald

In de eerste drie kwartalen van 2023 is zowel de containeroverslag in de haven van Rotterdam als Antwerpen met 6% gedaald.

Wij gebruiken cookies. Learn more