<  NIEUWS
Handelsrelatie Nederland en VAE
9 december 2016

Hoe nauw is de handelsrelatie tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten en welke producten wisselen we uit?

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staan in de top 25 van Nederlands grootste en belangrijkste handelspartners. Dit geldt ook andersom. Jaarlijks wordt er voor 3 miljard euro vanuit Nederland geëxporteerd naar de VAE.

Nederland heeft grote commerciële belangen in de VAE, met name in de voedsel- en landbouwindustrie, gezondheidszorg, maritieme en logistieke sector.

We exporteren voornamelijk machines, apparaten en vervoermateriaal. Daarnaast zijn voedingsmiddelen, chemische producten en farmaceutische producten de belangrijkste exportgoederen.

Vanuit de VAE worden naast chemische producten en fabricaten voornamelijk minerale brandstoffen naar Nederland vervoerd.

De VAE heeft diverse havens in de verschillende Emiraten. Vanuit Abu Dhabi ligt momenteel de focus meer op fossiele brandstoffen, terwijl Dubai steeds succesvoller wordt in diversificatie van de economie. Vooral de komst van de EXPO 2020 naar Dubai zorgt voor nieuwe kansen.

Jordex Global is sinds anderhalf jaar gevestigd in Abu Dhabi. Vanuit hier bedienen ze de hele regio. Zowel ons kantoor in Rhoon als Jordex Global zijn in nauw contact met diverse agenten in het Midden-Oosten.

Wilt u meer weten over logistiek naar de Verenigde Arabische Emiraten, neem dan contact op met uw contact persoon of Kim Mulder.