<  NIEUWS
Hanjin Nederland failliet verklaard
1 december 2016

Hanjin Shipping Netherlands is officieel failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. “In geen enkele Europese vestiging van Hanjin zal sprake zijn van een doorstart” meldt curator mr. C. Hamm.

Vorige maand had de curator van het Europese hoofdkantoor in Hamburg, waar Nederland onder valt, laten weten dat per november de loonbetaling werd gestopt. Omdat Hanjin Shipping Netherlands nog niet officieel failliet verklaard was, konden de overgebleven dertig werknemers geen beroep doen op het UWV. De lopende zaken worden momenteel nog afgehandeld, maar binnen enkele weken zal de vestiging aan de Waalhaven definitief gesloten zijn.

De containerterminal van Hanjin in Algeciras, Spanje is overgenomen door Hyundai Merchant Marine (HMM). De nieuwe grootste containerrederij van Korea heeft een aandeel van 20 procent in de Rotterdamse containerterminal RWG. Naast de nieuwe terminal in Spanje hebben ze drie terminals in Taiwan en de Verenigde Staten. Om de concurrentiekracht te vergroten, wil HMM uitbreiden door lucratieve onderdelen van landgenoot Hanjin over te nemen.