<  NIEUWS
Havenbedrijf Antwerpen test met onbemand schip
3 juli 2018

Havenbedrijf Antwerpen heeft een eerste test uitgevoerd met een schip dat autonoom kan varen. Onbemand varen kan een belangrijke bijdrage leveren in de digitale transformatie van de haven.

Het Havenbedrijf gaf een demonstratie voor een select gezelschap. De Tuimelaar, een multifunctioneel werkschip van het Havenbedrijf, werd uitgerust met de nodige technologie, waardoor het schip op afstand bestuurd kan worden. De technologie voor het afstand bedienen van automatische binnenvaartschepen is ontwikkeld door Seafar.

“Als haven van Antwerpen en wereldspeler is het voor ons essentieel om een leidende rol te spelen op het gebied van digitale innovatie. Dankzij Internet of Things (IoT) en verwante toegepaste technologie gaan we de haven, haar bedrijven en haar werknemers naar de economie van morgen leiden”, aldus Erwin Verstraelen Chief Digital, Information & Innovation Officer van de Antwerpse haven.

Volgens Verstraelen bieden rivieren en kanalen een natuurlijke snelweg voor transport. De innovatie van de Antwerpse haven moet daarom ook zo snel mogelijk worden versneld om zo het potentieel van het waterwegennet te benutten.