<  NIEUWS
Het belang van goed risicomanagement
28 juni 2017

Quality Manager Tanuja Kaliar was te gast bij Nieuwsblad Transport om met marktpartijen te praten over risicomanagement. Al voor de cyberaanvallen van vorige week dinsdag een actueel onderwerp.

In het rondetafelgesprek ging Nieuwsblad Transport in gesprek met betrokken partijen uit de transportketen. Het belang van goed risicomanagement werd tijdens deze sessie aan het licht gesteld vanuit verschillende invalshoeken van de logistieke sector. Niet alleen omdat er tegenwoordig meer risico wordt gelopen in de logistieke dienstverlening door het toenemende aanbod van diensten, maar ook omdat er nieuwe risico’s gecreëerd worden door bijvoorbeeld digitalisering.

Veel bedrijven blijken niet te weten waar ze risico’s lopen. Tanuja benadrukte dat dit bewustzijn er bij Jordex duidelijk is: “We werken volgens strakke protocollen. Op grond van de Fenex-voorwaarden zijn wij als expediteur niet aansprakelijk voor schades die zich voordoen tijdens het vervoer. Wij stellen, in geval van schade, wel altijd namens onze klant de partijen die verantwoordelijk zijn voor de schade aansprakelijk. Naar klanten toe faciliteert Jordex als het gaat om transportverzekeringen. Daarvoor schakelen wij een verzekeraar in.”

Voor wat betreft het nieuwe fenomeen cybercrime wordt er binnen Jordex steeds meer gewerkt aan de bewustwording van de medewerkers op de risico’s op dit vlak. Zo wordt er bijvoorbeeld op aangestuurd om niet blindelings te klikken op mailtjes en links die niet bekend zijn.