<  NIEUWS
Het is weer komkommertijd!
9 augustus 2016

De zomer is weer volop aan de gang. Gelukkig zijn er de Olympische Spelen om de komkommertijd door te komen. Wij zetten de leukste Olympische weetjes op een rij.

Betekenis
Het woord ‘Olympisch’ komt van de berg Olympus in Griekenland, de berg waar de eerste Spelen werden georganiseerd in 1896.

Medailles
De gouden medailles worden niet meer volledig gemaakt van puur goud sinds de Spelen in 1912 in Stockholm. Sindsdien bestaan ze uit zilver met een laagje goud van 6 gram.

Gastland
Al sinds 2 oktober 2009 is bekend waar de Olympische Zomerspelen van 2016 plaatsvinden. In 2008 werden er vier officiële kandidaatssteden geselecteerd; Chicago, Rio de Janeiro, Madrid en Tokio. Op 2 oktober 2009 vielen Chicago en Tokio af, waarna Rio het won met 66 stemmen van Madrid met 32.

Zuid-Amerika
Het mag dan al wel de achtentwintigste editie van de Olympische Zomerspelen zijn, maar het is de eerste keer dat het grootste sportevenement ter wereld georganiseerd wordt in Zuid-Amerika.

Logo
Op 31 december 2010 werd het logo van de Olympische Zomerspelen in Rio al vrijgegeven. In het logo prijken drie poppetjes in de kleuren van de Braziliaanse vlag in de vorm van de Suikerbroodberg, een beroemde bezienswaardigheid in Rio.

Mascotte
De mascottes van de Olympische Zomerspelen in Rio heten Vinicius en Tom. De namen zijn geïnspireerd op de Braziliaanse muzikanten Vinicius de Moraes en Tom Jobim en vertegenwoordigen het dieren- en plantenrijk in Brazilië.