<  NIEUWS
Historische mijlpaal projectlading Istanbul
24 april 2019

In het eerste weekend van april is het nieuwe internationale vliegveld van Istanbul in gebruik genomen. Als partner van één van de toeleveranciers mochten wij een bijdrage leveren aan dit megaproject.

Met de komst van het nieuwe vliegveld wordt het oude vliegveld; Atatürk vervangen. Het is één van de infraprojecten waarmee Istanbul verder wil uitgroeien tot internationale hub voor luchtvracht. De omvang van het vliegveld is maar liefst drie keer zo groot als de luchthaven van Beijing. Daarmee wordt het het grootste vliegveld ter wereld.

De luchthaven is voorzien van de nieuwste technologie, inclusief robots en een automatisch bagagesysteem van onze relatie Vanderlande. Voor het Brabantse technologiebedrijf is het project ‘een belangrijke historische mijlpaal’, zegt CEO Goof Hamers. Het is de meest prestigieuze opdracht ooit die Vanderlande op het gebied van geautomatiseerde bagageafhandeling heeft binnengehaald.

Bij de megaklus heeft Vanderlande honderden medewerkers en Nederlandse toeleveranciers ingezet, waaronder Jordex. Wij hebben het logistieke proces opgezet, geregeld en begeleid vanaf laadadres tot aan de luchthaven van Istanbul.

Istanbul heeft een strategische ligging. Het verbindt Europa, Afrika, het Midden-Oosten en een deel van Azië. Veel belangrijke bestemmingen liggen op maximaal vijf uur vliegen. Direct naast het vliegveld komt een kanaal dat de Zwarte Zee moet verbinden met de Zee van Marmara.

Neem voor aanvragen of meer informatie over projectlading contact op met Wesley of Gary.