<  NIEUWS
Hoe de container de wereld verandert
12 oktober 2016

Rotterdam is mede dankzij haar modernisering de grootste containerhaven van Europa. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Zijn er containerdrones? Hoor er alles over tijdens de themadag van FutureLand.

De stalen doos is de meest invloedrijke uitvinding van de vorige eeuw. De automatische terminals op Maasvlakte 2 zetten een volgende stap in deze ontwikkeling. Eén van de belangrijkste spelers in de containermarkt is ECT, gevestigd op de Maasvlakte en precies vijftig jaar actief in de containersector.

Tijdens de themadag van FutureLand op zaterdag 29 oktober is er een busexcursie naar de modernste containerterminal ter wereld. Aansluitend geeft Rob Bagchus, werkzaam bij ECT als Chief Public Affairs & PR Officer, een lezing. Rob ontving de Van der Veekenpenning voor zijn actieve rol en betrokkenheid binnen de Rotterdamse haven.

De busexcursie start om 12.00 uur en de lezing om 13.10 uur op het VIP Deck in FutureLand.

Deelname kost € 5,75 per persoon. Kaartjes kunnen via de website van FutureLand geserveerd worden en op de dag zelf tot 30 min. voor aanvang worden opgehaald. Tijdens de themadag is FutureLand van 11.00 tot 17.00 uur geopend.