<  NIEUWS
Huidige marktsituatie in VS en Canada
26 april 2021

De omstandigheden aan de west- en oostkust van de VS blijven extreem en zonder verbetering in de afgelopen weken. Wij geven per regio een update over de huidige situatie, waarin veel havens overbelast zijn en schepen wachten op een ligplaats.

Westkust
De haven- en vrachtwagencapaciteiten in de haven van Los Angeles/Long Beach (LA/LB) blijven kritiek. Er heerst een groot chassistekort en congestie als gevolg van de piek in de importvolumes door de coronacrisis. Momenteel liggen er 22 schepen voor anker voor de kust van LA/LB en 18 buiten Oakland. Dat terwijl er nog eens 9 buiten in driftboxen liggen te wachten. De vraag naar arbeidskrachten blijft hoog in de haven van Oakland door de toegenomen invoer en schepen die uitwijken naar Oakland als eerste aanloophaven. Wij raden u aan momenteel 3-5 weken vooruit te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken.

Zuid-West
De havenomstandigheden in Houston lijken normaal, maar kunnen op korte termijn veranderen. Wij raden u aan 1-2 weken vooruit te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken.

Mid-West
Deze regio kampt met aanhoudende equipmenttekorten. Wij raden u aan 2-4 weken vooruit te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken.

Zuid-Oost
De situatie in de havens van Savannah en Charleston blijft nijpend. Savannah meldt 13 schepen die buiten voor anker liggen, terwijl Charleston en Norfolk respectievelijk een paar schepen melden. Wij raden u aan 3-5 weken vooruit te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken.

Oostkust
New York/New Jersey heeft 12 dagen verblijftijd op de terminal voor inkomend spoorvracht. Kleinere havens worden nog steeds overspoeld door het volume en worden zelfs van bepaalde loops en vaarschema’s afgehaald om te voorkomen dat de vertragingen oplopen. Port Conley in Boston is daar het vaakst de dupe van. Wij raden u aan 2-4 weken vooruit te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken.

Canadese terminals
Als gevolg van hoge importvolumes kennen alle terminals in Vancouver een hoge bezettingsgraad. Dat zal naar verwachting tot ver in het tweede kwartaal aanhouden. De productiviteit van de schepen en de werf blijven verbeteren, samen met een stabiele aanvoer van spoorwagons, wat resulteert in een grotere vlotte doorstroming op de terminal. De haven heeft echter nog steeds te maken met ligplaatsvertragingen van 3 tot 7 dagen.