<  NIEUWS
Import- en exportvergunning Brazilië
3 februari 2017

Zakendoen met Brazilië vergt wat voorbereiding. Bij alle internationale handel met Brazilië zult u zich moeten registreren bij Siscomex, het Braziliaanse onlineregistratiesysteem voor buitenlandse handel.

Volgens Braziliaanse wetgeving dient u voor export met Brazilië als eindbestemming, de NCM (HS-code) en CNPJ (Tax Reference) in uw shipping-instructie op te geven. Het manifest dient zeven werkdagen voor aankomst bij de eerste Braziliaanse haven in het systeem te worden verwerkt. Het is daarom van belang dat u deze informatie tijdig doorgeeft.  Zendingen waarbij deze informatie ontbreekt, zullen aan boord blijven en alle eventuele additionele kosten als gevolg hiervan zullen bij de shipper komen te liggen.

Brazilië is de grootste economie in Latijns-Amerika en blijft ondanks de economische recessie van de afgelopen jaren een belangrijke afzetmarkt op regionaal en mondiaal niveau. Bij vragen over import of export naar Brazilië kunt u contact opnemen met Celeste Flores, via cf@jordex.com.