<  NIEUWS
Het logistieke proces van de Import Department
12 april 2017

Onze Import Department is de afgelopen jaren hard gegroeid. Maar wat gebeurt er dagelijks op deze afdeling? Import Manager Mark van Dartelen vertelt het.

Hoe verloopt het logistieke traject op de Import Department van Jordex?
Zodra wij een aanvraag ontvangen, doen wij er alles aan om de klant een zo gunstig mogelijk tarief aan te bieden. Na ontvangst van de voor akkoord getekende offerte nemen wij de zorgen voor de klant uit handen.

Vanaf dat moment is er een communicatieve vierhoekverhouding tussen de klant, haar leverancier, de agent en Jordex. De agent is daarin het verlengstuk van Jordex buiten Nederland. Die neemt contact op met de leverancier van de klant en maakt de boeking lokaal in orde. Afhankelijk van de wensen van de klant en de gekozen incoterm wordt de overige verdeling van het logistieke proces, het voor-, hoofd- en natransport, geregeld door de lokale agent of Jordex. De logistieke diensten die binnen dit proces komen kijken, zijn inklaring, laden, lossen, douaneafhandeling en natransport. Het is onze rol vanuit Nederland om de klant in Nederland met regelmaat op de hoogte te stellen over de boeking.

Waarom kunnen wij de klant van een goede service voorzien?
Het gedreven team van de Import Department heeft kennis en kunde in huis. Naast dat kwaliteit hoog in het vaandel staat, blijven de medewerkers zich constant ontwikkelen door het volgen van bijvoorbeeld douanecursussen.

Ons streven is om iedere klant een passende oplossing te bieden. De Europe Asia Alliance, die dit jaar tevens haar 10-jarig bestaan viert, maakt dit mede mogelijk aangezien de aangesloten agenten Jordex lokaal ondersteunen. Om deze reden is het agentennetwerk voor ons van cruciaal belang, maar is het nog belangrijker dat zij nauw contact onderhouden met de lokale leveranciers, evenals de rederijen en wegtransporteurs. Om hier grip op te houden, wordt er jaarlijks een meeting gepland waar alle 23 agenten bijeenkomen om te evalueren, kennis te delen en elkaar naar een hoger niveau te tillen. Onlangs vond deze plaats in Mumbai.

Heb jij nog een handige tip voor de lezer?
Uiteraard! De digitalisering maakt het mogelijk om de afhandeling steeds sneller en efficiënter te verrichten, maar ook voor klanten biedt het veel meer voordelen. Via de Jordex-app is het nieuws namelijk dichterbij dan ooit en zijn de incoterms en contactgegevens inzichtelijk met één druk op de knop.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het importeren van uw goederen? Neem dan contact op met Import Manager Mark van Dartelen.