<  NIEUWS
Importer Security Filing (ISF)
12 april 2017

Als exporteur naar de Verenigde Staten bent u het vast wel eens tegengekomen; ISF. Maar wat is Importer Security Filing nu eigenlijk en wie is er verantwoordelijk voor? Wij leggen het graag uit.

Voor ISF wordt in Amerika ook wel de meer gangbare term 10+2 regel gebruikt. Het is een vereiste voor alle container gerelateerde transporten naar de Verenigde Staten. Vanwege veiligheidsredenen moet alle onderstaande informatie uiterlijk 24 uur voordat de goederen geladen worden aan boord van het schip (waarmee de goederen de VS zullen bereiken) doorgegeven worden aan de Amerikaanse ‘Customs and Border Protection’ dienst.

 1. Naam en adres fabrikant
 2. Naam en adres verkoper
 3. Naam en adres koper
 4. Afleveradres in de Verenigde Staten
 5. Locatie waar container is samengesteld
 6. Naam en adres exporteur
 7. Nummer van de vervoersovereenkomst
 8. Nummer van de importeur
 9. Land van oorsprong van goederen
 10. 6-cijferig statistieknummer

De scheepvaartmaatschappijen leveren de volgende gegevens aan:

 1. Stuwplan van het schip
 2. Containerstatus

Zoals de naam al aangeeft, is het een regeling die door de importeur gevolgd moet worden. Afhankelijk van de met de ontvanger afgestemde Incoterm, is de importeur of exporteur verantwoordelijk voor het tijdig indienen van de ISF bij de Amerikaanse douane. In bijna alle gevallen is dat dus de importeur, enkel in het geval dat u afspreekt om Delivered Duty Paid (DDP) te verschepen, bent u verantwoordelijk voor het tijdig indienen van de ISF.

Door middel van ons uitgebreide en betrouwbare agentennetwerk in de VS kunnen wij u dan ook zeker van dienst zijn bij het indienen van de ISF. Voor aanvullende vragen kunt u zich wenden tot Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.