<  NIEUWS
Importeren uit Jordanië aantrekkelijker
13 juni 2017

De Europese Unie heeft het handelsverdrag met Jordanië vereenvoudigd, wat de import met Nederland bevordert. Welke veranderingen maken het nu aantrekkelijker?

Door aanpassing van preferentiële oorsprongsregels is het momenteel interessanter om de productie uit te besteden in Jordanië. Het maakt het namelijk simpeler om een verlaging van de invoerrechten te krijgen. Ook ziet het erop toe dat de werkgelegenheid wordt vergroot. Dit voordeel kan tevens als reden worden benoemd ter invoering van de nieuwe regels, aangezien er 650.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië wonen.

Wat houdt deze wijziging inhoudelijk in?

  1. Om tot preferentiële oorsprong te komen, is maar één bewerking nodig in Jordanië
  2. Deze regel heeft betrekking op producten die in bepaalde ontwikkelingszones in Jordanië vervaardigd zijn
  3. De verandering betreft niet alle producten. De focus ligt op textiel, chemische producten, kunststof producten, meubels, houten producten, engineering en elektrische producten
  4. Geldt alleen als Jordaanse bedrijven een bepaald percentage vluchtelingen hebben.

Jordex is gespecialiseerd in het importeren vanuit het Midden-Oosten. Jordanië is zelfs één van de belangrijkere bestemmingen waar vanuit wij de import coördineren. Momenteel zijn wij met diverse belangenorganisaties in gesprek die Jordaanse geïnteresseerde bedrijven in contact te brengen met Nederlandse bedrijven. Heeft u hier interesse in neem dan contact op met Kim Mulder. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het importeren van uw goederen? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.