<  NIEUWS
In gesprek met Afrika specialist Joey
12 juni 2019

De aanvang van het aardappelen- en uienseizoen is in zicht, de waiverplicht brengt vaak verwarring met zich mee en wij bezochten de Champignonnenbeurs. Tijd voor een interview met Afrika specialist Joey Verbrugge waarin hij ingaat op deze verschillende onderwerpen.

  • Het aardappelen- en uienseizoen vangt binnenkort weer aan. Zijn er specifieke voorwaarden waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het vervoeren van deze producten?

    Het aardappelen- en uienseizoen gaat eind juli/begin augustus weer van start. Aangezien de capaciteit en equipement erg schaars zijn in deze periode, is het van belang om adequaat te schakelen. Het is goed om te weten dat het vervoeren van aardappelen en uien een wat specifiekere aandacht vergt dan bijvoorbeeld bevroren lading. Daarbij is het van belang dat er voldoende, maar niet overmatig veel verse lucht in de reefer terecht komt. De luchtvochtigheid dient in de container gecontroleerd te worden om de kwaliteit tijdens het transport te waarborgen. Voor vragen over gekoeld transport kunt u contact opnemen met mijn collega Ferdi Lems (Business Development Manager Reefers).
  • Om toezicht te houden op het export- en importverkeer is de waiver verplicht in West-Afrika. In de praktijk blijkt er vaak verwarring te zijn over waar en wanneer deze ingediend moet worden. Kun jij de lezer hier meer over vertellen?

    In de praktijk is het heel simpel. Je hebt te allen tijde een waiver nodig voor de eindbestemming. Indien de transhipment loopt via Togo, Benin of Ghana dienen er twee waiver documenten opgemaakt te worden.
  • De Nederlandse champignonindustrie staan bekend als een van de grootste spelers in de champignonindustrie wereldwijd. Afgelopen maand heb jij samen met Jan Dits de Champignonnenbeurs bezocht in ’s-Hertogenbosch. Hoe sta jij de klant uit deze markt als Afrika specialist ten dienste?

    De champignonindustrie groeit wereldwijd, met name met de groeipotentie in de voedingssector van Afrika is dit een veelbelovende combinatie. Daar wij op beide vlakken zeer intensief bezig zijn kunnen, wij de klant op maat adviseren. Wij denken graag met u mee door u te assisteren bij het vinden van de juiste routing en adviseren over de verschillende mogelijkheden.