<  NIEUWS
In gesprek met onze visspecialiste Annette
11 januari 2021

Met Annette is ons reefer team verrijkt met een echte rot in het vak als het gaat om het vervoeren van vis en andere temperatuur-gecontroleerde commodities. Graag stellen wij ons nieuwe gezicht aan u voor en ondervragen we haar over de huidige visserijmarkt!

Kun je meer vertellen over jouw nieuwe rol binnen Jordex?
Mijn naam is Annette den Breejen. Per december 2020 ben ik werkzaam als Sales Key Account op het Sales Department. Na jarenlange ervaring op het gebied van verschepingen van reefer containers, hoop ik ervoor te zorgen dat Jordex ook in vis en andere temperatuur-gecontroleerde commodities kan uitbreiden.

Wat vind jij een uitdaging binnen het logistieke proces?
Het ondersteunen en adviseren van de klant. Hieronder versta ik een nauwe relatie opbouwen en aan de hand van marktkennis en het netwerk de klant ontzorgen. The personal touch is onze kracht! Iedere dag is weer anders en het samenwerken met enthousiaste collega’s, netwerken en in oplossingen denken, bevalt mij enorm.

De Brexit lijkt nadelige effecten te hebben op de visserij. Kun je daar meer over vertellen?
Ja, dat kan ik zeker! Met mijn achtergrond als ”viswijf” ben ik regelmatig in gesprek met de Nederlandse reders en delen zij hun zorgen. Met de invoering van de Brexit-deal mogen vissers uit de EU-landen in Britse wateren 25 procent minder vis vangen dan gebruikelijk. Daarnaast is er een 200 vrije mijlzone ingesteld. Dit betekent onder andere dat er ook in Schotland niet meer gevist mag worden. De huidige afspraken die zijn vastgelegd, gelden voor 5,5 jaar en zullen vóór eind 2026 herzien worden.

Hebben deze consequenties effect op de transportsector?
Als er minder gevangen mag worden, zal er ook minder aan wal verwerkt worden en dus ook weer minder geëxporteerd worden. Niet alleen de Brexit maar ook COVID-19 heeft consequenties voor de export naar bijvoorbeeld China. China heeft aangegeven dat op het gezondheidscertificaat de hele keten vermeld moet worden. De NVWA heeft aangegeven dit niet te kunnen garanderen, dus ze zijn er qua opzet van het document nog niet uit. Dit certificaat kan alleen worden afgegeven voor vis en visserijproducten van door China geregistreerde bedrijven. Deze bedrijven zijn te vinden in het bedrijvenregistratiesysteem van de NVWA en op de website van de autoriteiten van China. De vraag is, hoe lang gaat dit duren? De vis is diep bevroren, wat betekent dat die nog wel goed ligt in het koelhuis. Maar de kans van verschuivingen naar andere markten, zoals West-Afrika, is aanwezig.

Naast een zakelijke relatie bouwen we ook graag een persoonlijke band op met relaties. Wat zijn jouw interesses en hobby’s?
Ik houd van eten en gezelligheid. Het liefst een tafel vol met gezellige mensen en dan heel lang tafelen. Vooral in de tijd dat we nog met 14 man aan tafel konden zitten, dat vind ik geweldig! Niemand mag alleen zijn: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” Mijn logistieke inzicht en timing komen dan ook weer goed van pas. Verder speel ik tennis in een supergezellig damesteam.