<  NIEUWS
In gesprek met onze reefer specialist Ferdi
23 april 2020

Ferdi is al bijna vijf jaar Account Manager op ons Export Department en heeft een zeer divers klantenbestand van bedrijven die temperatuurgevoelige lading exporteren. Met zijn expertise is hij de aangewezen persoon om u te assisteren bij het wereldwijd vervoeren van uw bederfelijke goederen; van het leggen van contacten tot het vinden van de juiste routing. In dit artikel stellen we Ferdi een aantal vragen over zijn specialisme.

Wat komt er allemaal kijken bij jouw functie als Business Development Manager Reefers?

Ik ben verantwoordelijk voor alle temperatuur gecontroleerde lading die Jordex verscheept. Naast mijn commerciële taken draag ik zorg voor het operationele proces en houd ik nauw contact met de rederijen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de reefer markt. Via diverse kanalen volg ik de laatste trends in de Rotterdamse haven omtrent temperatuur gecontroleerde lading en innovaties omtrent reefers.

Wat vind jij leuk aan de reefer branche?

De lading die verscheept wordt, heeft vaak nét wat meer aandacht nodig dan goederen die verscheept worden in een standaard container. Vooral bij groenten en fruit kan een aantal graden meer of minder of net iets te veel of te weinig verse lucht een enorm verschil maken in de kwaliteit van de goederen bij aankomst.

Wat verwacht je van de toekomst binnen deze branche?

De vraag naar reefers wordt steeds groter, omdat de units zelf ook steeds geavanceerder worden. Er zijn al rederijen die reefers aanbieden waarmee met een app de temperatuur en locatie gemonitord kan worden gedurende de reis. Ook bestaan er zogenaamde controlled athmosphere reefers die ervoor zorgen dat het rijpingsproces van bijvoorbeeld fruit wordt stopgezet. Dit zorgt ervoor dat ook fruitsoorten die voorheen niet geschikt waren voor de ‘langere transit’ nu wel per reefer verscheept kunnen worden.