<  NIEUWS
Jebel Ali als transhipment haven
19 juni 2019

Jebel Ali is dé transhipment haven voor veel feederdiensten. De grootste haven van het Midden-Oosten verbindt de Golfregio met India, Pakistan, Somalië en Irak.

De haven van Jebel Ali wordt sinds 2006 beheerd door Dubai Ports World. Het telt vijf terminals en is ingericht op het afhandelen van de grootste containerschepen. Veel vracht wordt hier gelost, in 2018 19 miljoen TEU, om vervolgens overgeladen te worden op een ander (kleiner) schip naar de eindbestemming.

Niet alle havens hebben een directe verbinding. Transhipment havens zijn daarom een belangrijk onderdeel van het transport. Feederdiensten worden vaak uitgevoerd door lokale partijen, wat de grote rederijen in een afhankelijke positie brengt.

Om zeker te zijn van voldoende plek, kopen rederijen van te voren ruimte in op feederschepen en worden er vaste samenwerkingen aangegaan met operators. Slechts enkele rederijen hebben hun eigen diensten. Momenteel heeft Jebel Ali tweeëndertig feederdiensten om de Golfregio met de rest van het Midden-Oosten te verbinden.

Is uw container weleens vertraagd? Dit kan door het transhipment schema komen. Helaas hebben de meeste rederijen geen invloed op de feederdiensten. Neem voor meer informatie gerust contact op met Leonore Lagendijk.