<  NIEUWS
Jordex werkt aan topprestaties
21 september 2016

Hoe gezonder onze medewerkers zijn, deste beter ze presteren! Daarom zijn wij  gestart met het vitaliteitsprogramma van BeLife. Voormalig volleybalinternational en oud-bondscoach Edwin Benne vertelt wat dit programma inhoudt.

Interview Edwin Benne – Vitaliteitsprogramma bij Jordex

BeLife – Human Performance Center
Wij geloven in de kracht van mensen. Mensen zorgen ervoor dat organisaties in beweging zijn, zich ontwikkelen en zichzelf aanpassen aan snel veranderende omstandigheden. Ons Human Performance Center beschikt over hoogwaardige kennis van o.a. inspanning fysiologische metingen, voedingsassessments, mentale weerbaarheidsmetingen en ervaring op het gebied van training en begeleiding van werknemers tot topsporters en (sport)teams.

Werken is topsport
Het Human Performance Center (HPC) is binnen BeLife de vereenzelviging van ons geloof in werken is topsport. Bij een topsport cultuur hoort het continue meten en verbeteren van je prestatie. Zowel van jezelf als van je team. Dit doe je door steeds je kennis, kunde en vaardigheden te trainen en zo het maximale uit jezelf te halen. Een gezond lichaam en een scherpe geest is daarbij een absolute voorwaarde.

20140705 NED: WLV Nederland - Tsjechie, Rotterdam Edwin Benne, headcoach of Netherlands ©2014-FotoHoogendoorn.nl / Pim Waslander

Om duurzame inzetbaarheid in het bedrijfsleven te bevorderen en tegelijkertijd tot betere prestaties te komen, kunnen bedrijven leren van topsporters in de aanloop naar een wedstrijd. Dat stelt Edwin Benne, voormalig (olympisch zilver) volleybalinternational en oud-bondscoach. Nu is hij werkzaam bij het HPC van Belife. Volgens de oud-bondscoach is vitaliteit voor bedrijven in toenemende mate een belangrijk thema, waarbij zowel werkgever als werknemer verantwoordelijk moeten nemen. De rode draad om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden, zit in eigenaarschap ten aanzien van de eigen fysieke en mentale fitheid en leiderschap vanuit de organisatie.

Executive Performance Screen
Het managementteam van Jordex heeft begin dit jaar de Executive Performance  Screen ondergaan. Om te kunnen presteren is fysieke en mentale fitheid een belangrijke voorwaarde. Met deze uitgebreide screen kregen de managers een exact beeld hoe zij ervoor stonden. Op deze wijze kreeg een ieder de uitgelezen kans om zijn eigen verbeterpunten op te pakken. Een mooi voorbeeld van hoe eigenaarschap op gezondheid van de medewerker gelijk opgaat met leiderschap in de organisatie.

Vervolg met fysiek
Dit was mede aanleiding om, in navolging van directeur/eigenaar Ruud Maaskant, een fysieke uitdaging aan te gaan in de eigen fitnessruimte van Jordex. Hier is deze zomer een groep van 20 gemotiveerde medewerkers, onder professionele begeleiding van inspanningsfysioloog Jorn Bakker van het Human Performance Center, aan het werk gegaan met hun fysieke fitheid. Niet alleen waren alle deelnemers erg enthousiast over de verfrissende en innovatieve trainingsaanpak, de resultaten zijn na 10 weken met een objectieve meting ook aan alle deelnemers inzichtelijk gemaakt. De geboekte vooruitgang smaakt naar meer, en geeft extra motivatie om te blijven werken aan de eigen vitaliteit. Want als je lekker in je vel zit, zorgt dat voor betere prestaties op het werk en meer energie voor de juiste balans in werk en privé.

Teamontwikkeling
Daarnaast is Jordex sinds kort ook aan de slag met een team ontwikkelingsprogramma. Dit programma heeft als doel om het beste uit een team te halen. Ook dit programma is gebaseerd op de wetten van de topsport. Welke doelen streven we als team na en wat is nodig om deze doelen te halen. Zo wordt 1+1 ook echt 3 en de organisatiekracht optimaal benut. Jordex mag zich een trotse koploper noemen als het gaat om het in de praktijk brengen van een vitale en prestatiegerichte bedrijfscultuur. Dit maakt Jordex en Belife tot een perfecte match!