<  NIEUWS
Kansen in Afrika liggen voor het oprapen
21 april 2016

Voor Nederlandse bedrijven liggen er grote kansen in Afrika en met onze EMEA expert Jaap van Dam in huis vele kansen voor u als klant. Maar wat maakt dit continent nou zo interessant?

Afrika toont jaarlijks nog steeds een gestage groei in import en export cijfers waardoor het een steeds prominentere plaats inneemt. Afrikaanse landen waarderen vooral vrijhandelsverdragen waarmee Nederland zich profileert. Er liggen er vooral kansen voor landbouw, waterbeheer, energie en infrastructuur.

Een groot aantal landen heeft vooral behoefte aan goede infrastructuur zoals wegen, bruggen en spoorlijnen zodat zij een eigen industrie kunnen ontwikkelen. Technologie, energie en onderwijs zijn daarvoor van groot belang. De stap van internationale handel naar internationale investering is uiteindelijk noodzakelijk voor de toekomst van Afrika.

Momenteel zijn Nederlandse bedrijven vooral actief in Zuidelijk en Oost-Afrika waar Engels vaak de voertaal is. In West-Afrika zijn ze nog veel minder te vinden. Met de toegang tot internet en jongeren die steeds vaker tweetalig zijn hoeft Frankrijk niet de enige dienstverlener te zijn.

Door de jarenlange ervaring van Jaap met zaken doen in en met Afrika kan Jordex bemiddelen om een brug te slaan. Denk hierbij aan het leggen van contacten, assisteren bij het vinden van de juiste routing en adviseren over de verschillende mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Jaap van Dam.