<  NIEUWS
Kansen doen risico's vergeten
18 oktober 2017

Nederlandse bedrijven investeren de laatste jaren steeds meer in het Midden-Oosten. Door de snelle ontwikkelingen wordt deze regio als kansrijk gezien. Met risico’s wordt vaak minder rekening gehouden.

De meeste landen in het Midden-Oosten zijn nog steeds niet democratisch. Hier ondervinden bedrijven vooral de gevolgen van wanneer er issues zijn waarbij de lokale regel- en wetgeving niet duidelijk is.

Om buiten illegale praktijken te blijven is het daarom belangrijk de compliance op orde te hebben, zeker in een regio waarin de politieke situatie snel kan wijzigen en gevolgen kan hebben voor de handel.

De grootste investeringen zitten in de olie, gas en bouw. In deze sectoren zijn de regering en overheidsorganisaties vaak belangrijke stakeholders. Het is daarom goed om na te gaan of een eventuele claim klopt.

Wat ons betreft is het vooral belangrijk om goed te inventariseren met welke partijen zaken gedaan wordt. Maak duidelijke afspraken en contracten. Als deze zaken op orde zijn gaat er een kansrijke wereld voor u open.

Bron: nu.nl