<  NIEUWS
Kansrijk Afrika
2 december 2020

De ontwikkeling van de Afrikaanse economieën blijven doorzetten. Zo maakt de stad Abidjan in Ivoorkust ruimte voor een nieuwe tweede containerterminal, waardoor er een verbetering van de logistieke infrastructuur zal plaatsvinden.

Afrika is het continent met de snelst groeiende economieën ter wereld. Om deze economische groei te kunnen bewerkstelligen, is Afrika bezig met een verbetering van de logistieke infrastructuur.

Naast de bestaande containerterminal Abidjan Vridi Terminal, zal er een tweede containerterminal genaamd Côte d’Ivoire Terminal gebouwd worden. Maandag 5 oktober 2020 zijn Bolloré Ports, APM Terminals en de regering van Ivoorkust gestart met de bouw van de containerterminal. Er zullen ongeveer achttien maanden aan vooraf gaan voordat deze nieuwe containerterminal, die een investering van 262 miljard vergt, aangelegd is. De terminal zal onder de naam Ivoriaanse terminal (CIT) in werking treden.

Dankzij de expertise van Bolloré Port en APM Terminals zal de nieuwe containerterminal een grotere capaciteit bieden voor de overslag van goederen. Daarnaast zal het de import- en exportgoederenstroom van het land verbeteren en derhalve bijdragen aan het welzijn van de bevolking. De terminal zal onder de strengste milieu- en sociale normen worden ontwikkeld, en streven naar een ‘Green Terminal’ certificaat.