<  NIEUWS
Kansrijk Mexico
12 maart 2020

Door de corona uitbraak in het Verre Oosten is het belangrijk om elders nieuwe kansen te zien. Denk eens aan de Mexicaanse agri-foodsector. Deze markt is afgelopen jaren enorm gegroeid, waardoor Mexico een elfde positie inneemt als grootste agro-foodproducent ter wereld.

In Mexico is tuinbouw ver ontwikkeld, met name bedekte teelt. Nederlandse bedrijven spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze markt; kastechnologiebedrijven uit het midden- en high-techsegment en zaadveredelaars zijn hier erg actief. Deze bedrijven brengen een innovatieve en vaak duurzame aanpak met zich mee en hebben kennis over efficiƫnt gebruik van water, energie, kunstmest en mineralen.

Deze markt heeft een positieve groei meegemaakt en is momenteel een aantal interessante trends aanwezig. Het nieuwe handelsverdrag in Noord-Amerika (USMCA) en de Global Agreement tussen Mexico en de Europese Unie zorgen voor aantrekkelijke kansen voor import en export op de huidige markt.

Hiernaast organiseert premier Rutte in april 2020 een handelsmissie naar Mexico om de rol van Nederlandse bedrijven in de Mexicaanse agri-food sector te stimuleren. Jordex zal ook deelnemen aan deze handelsmissie. Al met al is er nog veel potentie in de Mexicaanse tuinbouwsector. In deze onzekere tijden is dat zeker een markt om te overwegen.