<  NIEUWS
Kansrijk Peru
3 november 2017

Peru heeft zich in de afgelopen 10 jaar sterk ontwikkeld. Tegen 2021 verwacht vereniging van exporteurs (ADEX) zelfs een verdubbeling van de export van agrarische producten.

Inmiddels speelt Peru een belangrijke rol in de wereldwijde voorziening van onder andere asperges, avocado’s, druiven, mango’s, bosbessen, quinoa, koffie en cacao. Om te blijven groeien heeft de Peruaanse overheid verschillende maatregelen in gang gezet die de concurrentiepositie van Peru verhogen.

Zo is Peru het agrarische land aan het uitbreiden door middel van watervoorziening in het vruchtbare maar droge kustgebied. Ook wordt het productenportfolio uitgebreid naar nieuwe exportproducten, zoals vijgen en pecannoten. Peru heeft wereldwijd sinds 2012 wereldwijd handelskantoren geopend om toegang te krijgen tot nieuwe markten. Ook heeft Peru flink geïnvesteerd in een sterke Peru branding op internationale beurzen en verschillende marketingcampagnes over bijvoorbeeld de zogeheten Superfoods.

Afgelopen 27 oktober werd tijdens de Peru Business Seminar aandacht besteed aan de kansen die deze agrarische ontwikkelen bieden voor Nederlandse bedrijven. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die oplossingen bieden op het gebied van irrigatietechnologie, geautomatiseerde sortering en verpakking. Ook blijft Peru uitdagingen zien op het gebied van kennisopbouw, arbeid, infrastructuur en logistiek. Waar Nederland een belangrijke rol in kan spelen.