<  NIEUWS
Kansrijke bestemmingen voor vleesexporteurs
15 juli 2020

Nederlandse vleesexporteurs hebben het zwaar te verduren. De Chinese regering heeft de import van varkensvlees tijdelijk verbannen om de oorsprong van de nieuwe coronagolf te proberen te achterhalen.

De vier grootste slachthuizen van Nederland hebben een verbod gekregen op het exporteren van grote hoeveelheden varkensvlees die normaliter naar China worden verscheept. De importban heeft te maken met COVID19-besmettingen in slachterijen. Ondanks dat de Nederlandse regering heeft verklaard dat er geen bewijs is voor de verspreiding van het coronavirus via verpakkingen en voedsel, wijkt China niet af van de maatregelen en houdt het verbod stand.

Deze bedrijven zijn goed voor het merendeel van de vleesexport aan China. Vorig jaar bedroeg dit traject bijna 300.000 ton aan varkensvlees, met een waarde van meer dan USD 375 miljoen.

Ondanks dat er een grote markt wegvalt voor de Nederlandse slachthuizen, biedt het tegelijkertijd kansen. De export van varkensvlees verschuift zich namelijk al snel naar andere bestemmingen. Jordex zoekt kansen in nieuwe afzetmarkten in onder andere Australiƫ, Zuidoost Aziƫ en Afrika. Daarnaast is de vleesmarkt in Hong Kong nog wel toegankelijk.

Wij denken graag met u mee in kansen. Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met onze reeferspecialist Ferdi Lems.