<  NIEUWS
Kijk 'De Haven van Rotterdam' op Discovery
11 april 2017

Altijd al benieuwd geweest hoe de grootste haven van Europa nou precies opereert? Discovery geeft in de nieuwe serie ‘De Haven van Rotterdam’ een gedetailleerd kijkje achter de schermen.

Per aflevering wordt letterlijk van bovenaf ingezoomd op de verschillende facetten van de imposante haven met 90.000 werknemers, die zich uitstrekt over een lengte van 40 kilometer en jaarlijks 128.000 schepen verwelkomt en afhandelt.

De serie volgt de mannen en vrouwen die dit allemaal mogelijk maken. Van de stoere sjorders Rachid en Karel die immense zeecontainers vastzetten op de schepen tot Albert en Jeanet die als leden van het landelijk visitatieteam de schepen controleren op de mogelijke aanwezigheid van drugs.

Ook Klaas en Han vormen met hun sleepboten een onmisbare schakel in de Rotterdamse haven. Net als ‘gasmeetkundige’ Tomas die de opgehoopte gassen (die worden toegevoegd om ongedierte te bestrijden) in de containers opspoort en verwijdert. Zij zorgen elk op hun beurt dat de schepen op tijd kunnen aanmeren en vertrekken, want elke minuut is kostbaar in deze wereld. Zij zijn de helden van de haven.

De Haven van Rotterdam is vanaf zondag 30 april tot en met zondag 4 juni om 21:00 uur te zien bij Discovery.

Bron: https://press.discovery.com/benelux/dsc/programs/de-haven-van-rotterdam-s1/