<  NIEUWS
King Abdullah Port vs Jeddah Port
22 november 2017

Jeddah Port is voor velen de bekendste haven in Saudi-Arabië, maar in steeds meer gevallen is King Abdullah Port een goed alternatief. Deze haven ligt 95 km noordelijker en heeft zeker voordelen.

De haven Jeddah verwerkt een stijgend aantal containers en kampt momenteel met het gebrek aan ruimte om uit te breiden. Daarnaast zorgt het voor- of natransport voor veel verkeershinder, omdat de trucks dwars door de stad moeten rijden.

De andere Saudi-Arabische haven King Abdullah Port heeft daarentegen wel de ruimte om te groeien en beschikt over aantrekkelijke faciliteiten. Deze haven is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend, ook voor trucks. Het heeft lagere afhandelingskosten, voert direct bij aankomst de x-ray van containers uit en heeft een simpel concept voor de inklaring.

Vanuit onder andere de West-Europese steden Rotterdam, Antwerpen en Hamburg worden er directe routes aangeboden naar King Abdullah Port. Vanuit Rotterdam is deze haven binnen 16 dagen te bereiken en vanuit Antwerpen in 14 dagen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het vervoeren van uw goederen naar of vanuit één van deze havens in Saudi-Arabië? Neem dan contact op met onze Midden-Oosten specialiste Kim Mulder-Romeijn.

King AbdullahPort vs Jeddah Port