<  NIEUWS
Komkommertijd: fun facts over het Midden-Oosten
27 juli 2018

Inderdaad, het is weer komkommertijd! In deze tijd worden niet specifiek meer komkommers gegeten, maar is er door de zomerperiode minder nieuws en handel. Wij hebben wat fun facts op een rijtje gezet.

  1. Wist u dat hamsters voor het eerst zijn ontdekt in Syrië? In 1797 zijn ze ontdekt en in 1930 werden ze gebruikt voor medisch onderzoek aan de Universiteit van Jeruzalem door Israël Aharoni.
  2. Wist u dat de mokka (drankje waarin koffie en chocolade gemixt is) uit Jemen komt (een echt koffieland), uit het havenstadje Mocha aan de Rode Zee. Tot 1990 was dit de voornaamste haven van waaruit koffie wereldwijd werd geëxporteerd.
  3. Wist u dat Australische kamelen worden geëxporteerd naar Saudi Arabië en dat Saudi Arabië daarnaast ook veel zand importeert? Gek zou u denken, want ze hebben daar genoeg van! Maar Australische kamelen worden geïmporteerd vanwege het lekkere malse vlees. De Saoedische kamelen zijn te taai en worden alleen als lastdieren gebruikt. Het geïmporteerde zand wordt als bouwzand gebruikt, iets waar het Saoedische zand niet voor geschikt is.
  4. Wist u dat de naam Mohammed, de meest populaire naam ter wereld is? Meer dan 150 miljoen mensen hebben dezelfde naam als de islamitische profeet.
  5. Wist u dat pistachenootjes, na olie, het grootste exportproduct van Iran is? Naast dit groene nootje exporteert Iran nog vele andere nootjes. Helaas zijn deze door sancties en het achterblijven van juiste gezondheidscertificaten, moeilijk te vinden in Europa.