<  NIEUWS
Koninklijk bezoek uit Jordanië
21 maart 2018

Afgelopen week bracht het Jordaanse koningspaar een bezoek aan Nederland. Naast een ontmoeting met het Nederlandse koningshuis, ondersteunde ze een inkomende handelsdelegatie gericht op tuinbouw en de textielsector.

Op dinsdag 20 maart en woensdag 21 maart heeft Koning Abdullah II van Jordanië met zijn vrouw Koningin Rania een officieel staatsbezoek gebracht aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

De landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de omliggende landen, onder meer door een handelsmissie. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) ontving in opdracht van het Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO)  22 vertegenwoordigers uit Jordanië. Het doel van de Jordaanse handelsdelegatie is kennis en contacten opdoen voor tuinbouw en de textielsector. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën en innovaties moet de effectiviteit en productie verhoogd worden.

De Jordaanse overheid ziet graag een hoger tuinbouwproductiviteit omdat op dit moment gewassen en granen wordt geïmporteerd. Daarnaast is de bevolking in een relatief korte periode flink toegenomen door de toestroom Syrische vluchtelingen, waardoor de vraag naar voedsel is gestegen.  Met name de grote droogte en het verlies van water door inefficiëntie is een belangrijk onderwerp. Op dit moment gaat hierdoor veel verloren.

Bent u al actief in Jordanië? Neem voor meer informatie contact op met Kim Mulder.