<  NIEUWS
Landenoverzicht vereiste documenten
6 maart 2018

Latijns-Amerika biedt een interessante afzetmarkt voor veel Nederlandse producten. Maar wat komt er allemaal kijken bij het exporteren van uw goederen naar Latijns-Amerika? Wij vertellen het u!

Dankzij de economische groei, verbeteringen in het ondernemersklimaat en de vele handelsverdragen die van kracht zijn, zien veel Nederlandse bedrijven kansen in deze regio. Een goede voorbereiding is echter cruciaal! Het is belangrijk om vóór uw eerste verscheping goed op de hoogte te zijn van de documenten die u nodig heeft. In het landenoverzicht van RVO ziet u per land een overzicht met de documenten die u nodig heeft naar en in uw exportland.

Het is daarnaast ook belangrijk om na te gaan of er in het exportland nog andere wetten en regels zijn waar u aan dient te voldoen. Zo kunnen er bijvoorbeeld wetten en regels gelden die invloed hebben op uw product of de verpakking van uw product.

Houd er daarnaast rekening mee dat uw ontvanger ruim voor uw eerste verscheping al het papierwerk en de vergunningen in orde moet hebben. Een verlopen importlicentie van de ontvanger kan er namelijk voor zorgen dat uw verscheping op bestemming vast komt te staan; met alle financiële gevolgen van dien. In een land als Brazilië kan dit bedrag enorm oplopen in verband met de hoge boetes die worden toegepast.

Bij Jordex vervoeren wij middels zee- en luchtvracht wereldwijd goederen van en naar Latijns-Amerika. Wij werken nauw samen met agenten waardoor we diensten als inklaring en natransport kunnen bieden op lokaal niveau. Indien u specifieke vragen heeft over een bepaald land, schakelen wij graag de kennis in van onze agenten.

Neem voor meer informatie contact op met Celeste Flores, via celeste.flores@jordex.com.