<  NIEUWS
Latijns-Amerika: groeiende markt voor kunstmest
10 augustus 2017

Latijns-Amerika is een belangrijke exporteur van voedsel- en landbouwproducten. Naar verwachting blijft de landbouw een grote rol spelen in Latijns-Amerikaanse economieën, maar waarom?

Om aan de toenemende binnenlandse voedselbehoefte te voldoen en de concurrentiepositie op exportmarkten te versterken, wordt verwacht dat landbouw een belangrijk rol blijft spelen in Latijns-Amerikaanse economieën. Dankzij het landbouwbeleid in combinatie met nieuwe technologieën hebben verschillende landen een groei weten te realiseren in hun landbouwproductiviteit.

De vraag naar kunstmest neemt toe, terwijl de regio zeer afhankelijk blijft van de import van de goederen die cruciaal zijn voor de landbouw. Daarom is Latijns-Amerika één van de snelst groeiende markten voor kunstmeststoffen. De regionale voorlopers in kunstmestverbruik zijn momenteel Brazilië, Mexico en Argentinië. Ook de vraag naar kunstmeststoffen neemt toe in landen als Peru, die snel een concurrerende plek innemen met de export van hun producten.

In Argentinië hebben de veranderingen in het landbouwbeleid van de Argentijnse president Mauricio Macri, reeds een invloed  gehad op de vraag naar kunstmest in het land. Door het elimineren van exportbelastingen voor producten als maïs en tarwe, is de export van deze producten flink in de groei. Volgens de Argentijnse meststofvereniging, Fertilizar Asociación Civil, zal de markt voor meststoffen in Argentinië naar verwachting stijgen van 3,4 miljoen metrische ton in 2016 naar 5,5 miljoen metrische ton in 2020.

Bent u actief in de kunstmestsector? Neem dan voor meer informatie of tarieven voor het transport van deze goederen contact op met onze Latijns-Amerika specialiste Celeste Flores.