<  NIEUWS
Logistieke ambities Oman
28 april 2016

Net als andere olieproducerende landen is Oman gericht op diversificatie van de economie, zeker nu de olieprijzen lager liggen. Naast toerisme is logistiek een belangrijke focus voor de overheid.

De Omaanse overheid heeft een ontwikkelingsplan gemaakt tot 2040 dat gericht is op logistiek en werkgelegenheid. Het lange termijnplan bestaat uit drie fases. Het streven is om de logistiek zodanig te ontwikkelen dat het een belangrijke doorvoer wordt voor de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië en de benodigde werkgelegenheid met zich mee brengt. Momenteel is 70% van de bevolking onder de 30 jaar werkloos.

De komende jaren wordt de derde haven van het land, Duqm verder ontwikkeld. Freezones worden verder uitgebreid, er worden nieuwe luchthavens gebouwd en er wordt 2.500 km weginfrastructuur aangelegd en verbeterd. Vanaf 2020 wordt het nationaal railnetwerk en het snelwegennetwerk onder handen genomen. Rond 2040 moet het gehele project afgerond zijn.

De gehele Gulf Cooperation Council (GCC) regio is bezig met het verbeteren van de verbinding van het wegen- en railnetwerk met het achterland en de buurlanden. Hierbij zal ook een railnetwerk worden aangelegd dat de GCC met elkaar verbindt.

Vanuit ons kantoor in Abu Dhabi en ons kantoor in Nederland bieden wij logistieke oplossingen aan voor uw transport in de gehele GCC regio. Voor vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon.