<  NIEUWS
Los Angeles PierPass project (VIDEO)
7 november 2017

De lange pier vol met vrachtwagens die wachten op een pass om de terminal te bereiken om een container op te halen.. Wie heeft het nou niet gezien in de films?

Op een doordeweekse avond bezoeken er gemiddeld 17.000 verachtwagens de containerterminals van de haven van Los Angeles en Long Beach. Als die vrachtwagens van bumper tot bumper achter elkaar zouden staan zou de file ongeveer 273 km bedragen, wat vergelijkbaar is met de afstand van Groningen tot aan Maastricht!

Om de files van vrachtwagens te verminderen en de veiligheid en luchtkwaliteit te verbeteren is er een partnerschap tussen exploitanten van zeeterminals in de haven van Los Angeles opgericht; PierPass.

PierPass lanceerde in 2005 het OffPeak Program om files in en rondom de porten van Los Angeles en Long Beach te verminderen. Hierbij kregen ze support van de VS, vrachteigenaars, lokale verkozen ambtenaren en gemeenschappen. Onder het OffPeak Program zorgden alle dertien internationale containerterminals in de twee havens voor extra verschuivingen om containers af te leveren en te ontvangen.

Benieuwd hoe het in zijn werk gaat om een container op te halen in de haven van Los Angeles en Long Beach? Bekijk dan de onderstaande video.