<  NIEUWS
Megaschip HMM Rotterdam van dichtbij
21 augustus 2020

Met een capaciteit van bijna 24.000 TEU is de HMM Rotterdam de zesde uit de reeks van twaalf grootste containerschepen ter wereld. Het megaschip liep vorige week de Rotterdamse haven binnen en wij waren erbij!

Het recordschip is 400 meter lang, 61 meter breed, meer dan 80 meter hoog en heeft een draagvermogen van 119.000 ton. Dat betekent dat de containerreus bijna tien ton per veertigvoeter kan laden en 24 containers naast elkaar kan positioneren.

Met de gigantische capaciteit van 23.964 overschrijdt HMM MSC, die tot voor kort met de Gülsün-klasse tot de grootste schepen ter wereld bekroond werden. Naar verwachting wordt de huidige grens van 24.000 TEU de komende jaren niet overschreden. De vraag naar het investeren in grote containerreuzen is door de coronacrisis drastisch gekelderd onder de rederijen.

Tijdens de opnames van onze specialisatie video’s hebben wij het immense containerschip van dichtbij kunnen bewonderen en dat hebben we vastgelegd! Benieuwd naar onze komende video’s over reefers en de groeimarkt Afrika? Stay tuned!