<  NIEUWS
Mexico meest aantrekkelijke opkomende markt
4 april 2017

Mexico is door financiële dienstverlener Bloomberg uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke opkomende markt voor investeerders. Hierbij werd gekeken naar de economische groei, het rendement en de aandelenwaarderingen.

Met een Bruto Binnenlands Product (BBP) van $ 1.300 miljard is Mexico de tweede grootste markt van Latijns-Amerika. Het land wordt gezien als één van de meest stabiele landen onder de opkomende markten.

Ondanks de scherpe daling van de Mexicaanse peso en de onzekerheid in het land – als gevolg van de verkiezing van president Trump in de Verenigde Staten – biedt het land een aantrekkelijk klimaat voor investeerders. In de eerste maanden van dit jaar groeide de economie meer dan initieel werd verwacht, steeg de waarde van de peso naar het hoogste punt sinds de Amerikaanse verkiezingen en groeide de Mexicaanse export met 8%.

Echter blijft het land zeer afhankelijk van de ontwikkelingen van het handelsbeleid van de Amerikaanse regering. Momenteel gaat 80% van alle Mexicaanse export naar de VS, terwijl 16% van de export van de VS richting Mexico gaat.

De heronderhandelingen van het NAFTA (North American Free Trade Agreement) handelsverdrag tussen Canada, de VS en Mexico zullen invloed hebben op de handelstromen tussen deze landen. Met name de verwachte hoge heffingen die ingevoerd zullen worden in de VS zullen de Mexicaanse import raken. De Nederlandse regering ziet daarentegen handelskansen in Mexico en heeft geuit nauwer te willen samenwerken met Mexico op economisch gebied.