<  NIEUWS
Minder capaciteit Eastbound-Westbound route
18 september 2020

China en Hong Kong staan van 1 – 7 oktober in het teken van Golden Week. Bedrijven en kantoren zijn dan gesloten, waardoor de export uit deze landen praktisch stil komt te liggen.

Golden Week begint op National Day, lokaal Guo Qing Jie genoemd. Deze feestdag, waarop de stichting van de Volksrepubliek China wordt gevierd, vindt standaard plaats op 1 oktober. Dit wordt uitbundig gevierd met optochten en parades.

Voor Chinezen is Golden Week een bijzondere week. Het is dé periode waarin alle Chinezen vrij hebben en zelf genieten van een dagje uit of een vakantie in eigen land, waardoor het overal hartstikke druk is.

In de weken 39, 40 en 41 worden er diverse afvaarten richting Europa geschrapt, ook wel ‘blank sailings’ genoemd. Begin november heeft dit weer effect op het aantal afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten.

Daarbij komt de huidige situatie van het equipmenttekort in de Nederlandse havens. Exportcontainers worden daardoor vrijgesteld op terminals in plaats van op een leeg, daarvoor ingericht depot. In andere gevallen moet er uitgeweken worden naar andere havens zoals bijvoorbeeld Antwerpen om containers te kunnen laden.

De scheepscapaciteit zal de komende tijd dus beperkt zijn. Wij adviseren u om daarom zo snel mogelijk bij ons aan te melden, zodat wij deze tegen de beste condities en de meest gunstige tarieven kunnen verschepen.

Voor aanvragen of meer informatie kunt u terecht bij uw bekende Jordex contactpersoon.